Solutions

Centraal staat voor ons het proactief en oplossingsgericht meedenken met de klant om altijd de meest optimale service te leveren.

ADVIES & BEGELEIDING

IJssel Predictive Maintenance helpt u graag om het onderhoud en daarmee het functioneren van uw machinepark naar een hoger plan te brengen.

Binnen onze visie is het bouwen van een goed onderhoudsconcept hetzelfde als het bouwen van een goed huis.

Voor beide geldt dat de basis solide moet zijn om uiteindelijk de top (het dak) te kunnen bereiken.

Van Rood naar Groen, dat is onze visie!

Uiteindelijk zal het doel moeten zijn om met het onderhoudsconcept te groeien naar een voor uw bedrijf optimale vorm.

Van basisonderhoud naar pro-actief onderhoud. U als klant staat daarbij centraal en kunt zelf bepalen tot welk niveau u uw onderhoud wilt optimaliseren.

En daarmee bepaalt u uiteindelijk zelf uw ambitieniveau en dat niveau kunt u met onze hulp ook echt realiseren.

Wij adviseren, ondersteunen en begeleiden u graag bij dit proces, waarbij u zelf te allen tijde de regie houdt.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om alles uit handen te geven aan een betrouwbare partner.

TRAINING & ONDERSTEUNING

Wij kunnen zowel theoretisch als praktisch, op alle niveaus (LBO, MBO, HBO) en volledig op uw wensen afgestemd trainingen bieden op het gebied van: Smeermiddelentechniek en smeertechnisch onderhoud, Trillingsanalyse, Ultrasoon analyse, Infrarood analyse, Motor Current Evaluation (MCE), Onderhoudsstrategie en conceptueel denken (RCA, RCM, RBM, FMECA).

Wij beschikken over een eigen trainingslocatie op ons hoofdkantoor in Zwolle. Uiteraard kunnen wij ook bij u op locatie de trainingen verzorgen en ter plaatse bijvoorbeeld praktijktraining on-site bieden. Al onze trainingen zijn gecertificeerd volgens NEN-ISO 18436-3. De deelnemers krijgen bij bewezen resultaat de aan de training gekoppelde beroepscertificaten.

Naast het eigen trainingsprogramma verzorgen wij ook cursusmodules binnen opleidingsprogramma’s van derden, zoals: Koninklijke Marine: opleiding conditiebewaking voor specialisten van de walorganisatie van de mijnendienst, onderzeedienst en grote bovenwatervloot.

INNOVATIE – ONLINE MONITORING EN AUTOMATISCHE DATAVERWERKING

Hierbij spelen talloze zaken een rol. Deze zaken bepalen vervolgens wat de beste oplossingen en mogelijkheden voor uw uitdagingen zijn.

In dit vakgebied zijn veel voorkomende vragen:

  • Hoeveel data is er reeds beschikbaar?
  • Hoeveel data levert een condition monitoring programma?
  • Waarom wil ik data gebruiken, dus voor welk doel?
  • Kan ik al deze data integreren in een systeem of omgeving?
  • Is het mogelijk om conditionmonitoring uit te voeren zonder traditionele comosystemen?
  • Zijn er goede comosystemen en slechte, of is er een beste?
  • Is faalgedrag te voorspellen?
  • Kan ik de variabele factor mens integreren in een systeem?

Om op al deze vragen een nog beter antwoord te geven en optimale oplossingen te bieden, hebben wij de samenwerking gezocht met SAS.

De combinatie van SAS en IJssel Predictive Maintenance heeft tot gevolg dat onderhoud niet langer als kostenpost gezien wordt, maar een integraal onderdeel vormt van het Asset Improvement Program van IJssel Predictive Maintenance. Enorme hoeveelheden beschikbare gegevens worden omgezet in bruikbare informatie. Hierdoor kunnen productieprocessen vervolgens geoptimaliseerd worden. Door de huidige staat van de technische installatie en/of productiemiddelen te gebruiken om de toekomstige situatie te voorspellen, oftewel van ‘condition monitoring’ naar ‘condition based maintenance’, kunnen bedrijven de optimale onderhoudsstrategie inrichten.

Heeft u vragen over training, dataverwerking of wilt u advies?

Onze specialisten helpen u graag met de voor u beste oplossing.

Wij werken momenteel voor:

GermanEnglish