Olie Analyses

Deze techniek maakt het mogelijk om voor uw nieuwe en gebruikte smeermiddelen een chemisch/fysisch onderzoek te verrichten.

Verlaag uw Productiekosten door een Juiste inzet van onafhankelijke olie-en filter onderzoek.

Wij verzorgen het plannen van het nemen van monsters, het nemen van (vloeistof)monsters, de noodzakelijke registraties, de verzending van monsters naar de beste laboratoria, ontvangst van laboratorium analyses, het maken van onderhoudsadviezen en tot slot: het verwerken van deze adviezen in uw gewenste format. Dit is een merkonafhankelijke activiteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van commerciële laboratoria welke al dan niet gekoppeld kunnen zijn aan een smeermiddelen leverancier. Het maakt in dezen niet uit welk laboratorium. Immers de onderzoeken zijn veelal gestandaardiseerd en dus zijn de uitkomsten representatief. Meestal werken wij met een 2-tal Europese laboratoria, maar indien u dat wenst kunnen wij uiteraard ook met het laboratorium van uw voorkeur samenwerken.

Wat zijn (voor u) de voordelen van onze olie analyses?

De standtijd van uw smeermiddelen wordt verhoogd en u hoeft deze niet telkens bij een x-aantal draaiuren of kalendertijd te vervangen. Door een scherpe controle op de kwaliteit van uw smeermiddelen verhoogt de betrouwbaarheid van uw productieproces. Wij controleren uw revisies en nieuwlevering van machines of werktuigen middels een ISO/NAS klasse meting. Wij kunnen een overzicht per machine creëren met daarin de materiële samenstellingen van uw machines om de herkomst van slijtage deeltjes te lokaliseren.

Wij bewaken uw smeermiddel op de slijtagedeeltjes afkomstig van delen van uw machine of werktuig. Dit in combinatie met andere non destructieve methodieken verschaft u optimaal informatie over de status van uw machinepark. Wij (onder)zoeken voor u storingen in het algemeen of in relatie met milieu en veiligheid. Wij kunnen olieanalyse combineren met ultrasoon, thermografie, trillingsanalyse en smeertechnisch onderhoud. Wij helpen u wanneer u wilt beginnen met olieanalyse, of u wilt veranderen van smeermiddelen leverancier en de daarbij behorende olieanalyse.

IJssel Predictive Maintenance garandeert u representatieve en reproduceerbare monstername en een kosteneffectieve werkwijze inclusief aanbevelingen aangaande laboratorium en soort analyse. Uiteindelijk ziet u een daling in smeermiddelenverbruik en duidelijke , begrijpelijke onderhoudsadviezen.

Jack Mevissen

Account Manager – Oil & Laboratory Specialist

Wij kunnen deze diensten voor u uitvoeren op basis van een uurtarief, op afroep, bij storingen, maar ook in de vorm van vaste contracten. Hierbij kunnen wij voor u ook de volledige inventarisatie doen met betrekking tot welke installaties en machines voor onderhoud in aanmerking komen. Voor uw gehele machinepark of specifiek per machine.

Heeft u vragen over olie –en filter onderzoek en/of wilt u advies?

Onze merkonafhankelijke specialist helpt u graag.

Wij werken momenteel voor:

GermanEnglish