Lucht- en stoomlekkages

Door het detecteren van lekkages en slecht werkende componenten is het mogelijk om productie- en kwaliteitsverlies te voorkomen

Vermijd energieverlies door het opsporen van lekkages en defecte condenspotten.

Wij zijn in staat om door middel van de juiste meetmethoden lekkages van lucht en stoom te detecteren, alsmede slecht werkende kleppen, afsluiters en/of ventielen op te sporen. Hiervoor gebruiken wij ultrasone meettechnieken, maar we kunnen ook specifieke stoom-/condensaatsensoren in uw systeem monteren. Door het detecteren van lekkages en slecht werkende systeemcomponenten is het mogelijk om veel onnodig energie-, productie- en kwaliteitsverlies te voorkomen. Daarnaast wordt hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de milieudoelstellingen van uw bedrijf.

Bob Versteeg

Qualitymanager

Perslucht kost geld. Vermijd daarom energieverlies door het repareren van de lekkages. Wist u trouwens dat u gemiddeld 31% op energieverbruik kunt besparen door het repareren van lekkages? En wanneer condenspotten defect zijn, kan dit tevens behoorlijk in de papieren lopen met betrekking tot productkwaliteit, veiligheid en energieverlies.

Opsporen van vacuüm-/persluchtlekkages en condenspotinspecties voor maximaal rendement en energiebesparing

Luchtlekkages kunnen honderden euro’s per jaar per lek kosten. Onze specialisten kunnen, aan de hand van een lekdetectie-onderzoek, lekkages zeer zorgvuldig opsporen en daardoor flinke energiebesparingen realiseren.

Bij een lek met een gatdiameter van 0,3 mm gaat er 6 liter lucht per minuut verloren. Dit kost u € 63 op jaarbasis. Bij een groter lek met een gatdiameter van 2 mm gaat er 255 liter lucht per minuut verloren. Dit kost u € 2.662 per jaar (gebaseerd op waarden van 7 bar –8.700 uur per jaar).

Onze specialisten hebben ruime ervaring op het gebied van analyseren en documenteren van al uw perslucht- en vacuümproblemen en garanderen een directe besparing op energiekosten.

Bij een eerste condenspotcontrole wordt vaak geconstateerd dat circa 10% van de condenspotten niet optimaal functioneert. Bij een installatie die niet of nauwelijks wordt gecontroleerd kan dit oplopen tot wel 60%! Vervanging van defecte condenspotten en regelmatige controle zorgt voor aanmerkelijke energiebesparing.

U streeft naar maximale efficiency in uw processen. Dan is het belangrijk om te weten hoeveel condenspotten niet goed functioneren en wat die aan energie verliezen.

Een regelmatige controle van de werking is daarom noodzakelijk. Minstens zo belangrijk is een nauwkeurige registratie van deze controles.

Meten, registreren en berekenen zijn belangrijk bij een condenspotinspectie. Maar ook vakkennis speelt een belangrijke rol. Onze lucht- en stoomspecialisten hebben tevens ruime ervaring in het onderhouden van complete stoominstallaties.

Wilt u ook direct besparen op energiekosten?

Onze onafhankelijke specialisten helpen u graag hierbij

Wij werken momenteel voor:

GermanEnglish